Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2022 20:16 - Виктор Орбан говори на Конференцията за консервативно политическо действие CPAC в Далас, Тексас
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.08.2022 20:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Благодаря на всички, за мен е удоволствие да бъда сред вас. Много се радвам, че ви посетих в Тексас, щата „Самотна звезда“ на великите Съединени Американски Щати.
(аплодисменти)
Ако съм прав, щатът на самотната звезда означава, че независимостта, свободата и суверенитетът са основните ценности в тази част на страната. Ако това е вярно – а то със сигурност е вярно, съдейки по това, което виждам около себе си – тогава ние с вас имаме много общо, въпреки че Унгария и Далас са разделени от 8000 км. Моята страна, Унгария, е държава „Самотна звезда“ в Европа.
(аплодисменти)
Основната разлика между нашите страни е, че за съжаление петролната компания Ewing не плаща корпоративен данък в Будапеща.
(смях)
Но независимостта, свободата и суверенитетът са това, за което ние, унгарците, се борим през последните 500 години. Изповядвахме християнството през Средновековието, продължаваме да го правим и в модерната епоха; борихме се за християнска демокрация през 20 век и продължаваме да го правим и днес. Ние сме нация от 15 милиона в сърцето на Европа и имаме много уникален език. Веднъж папа Франциск ми каза, че Унгария укрепва официалния си език дори в рая, защото научаването му отнема цяла вечност. Той не е толкова далеч от истината.
(аплодисменти)
Вероятно това е всичко, което трябва да знаете за Унгария. Що се отнася до мен, знайте, че съм борец за свобода от старата школа.
(аплодисменти)
Освен това съм министър-председател от най-дълго време в Европа и съм единственият политически лидер на нашия континент, който се противопоставя на господството на имигрантите. Имам пет деца и пет внука.
Възглавявам държава, която ден след ден е подложена на обсада от прогресистките либерали. Има много неща, за които един централноевропейски лидер от старата школа, противник на комунизма и борец за свобода, израснал при комунизма, не би посмял дори да мечтае.
Сред тях е възможността да говоря тук, на Конференцията за консервативно политическо действие в Съединените щати. В страната на свободните хора, където духът на свободата се усеща по-силно от където и да било другаде на земята. Днес тази мечта се сбъдна, за което съм безкрайно щастлив и благодарен. Бих искал да благодаря на организаторите за поканата, особено на Мат Шлап (председател на Американския консервативен съюз), както и на всички вас за топлото посрещане.
Най-изтъкнатите консерватори в Съединените щати искаха да говоря на тяхната конференция. През последните 2-3 седмици все мислех какво точно искат да чуят от мен. Идвам от страна с хилядолетна богата история, но нека си признаем, че Унгария все още е далеч от това да бъде велика суперсила. А САЩ вече имат този статут и именно вашите лидери трябва да произнасят встъпителни речи на конференциите в Унгария.
Смятам, че като ме поканихте, успяхте да озадачите много хора. Левите медии, например. Вече виждам заглавията утре: „Крайнодесен европейски диктатор, расист, антисемит и троянски кон на Путин изнася реч на консервативна конференция“.
(аплодисменти)
Не искам да им давам идеи, защото те и без мен знаят как да пишат фалшиви новини. Вместо това ще ви кажа истината. В Унгария имаме политика на нулева толерантност към расизма и антисемитизма, така че да ни обвиняват в подобни неща е просто неуместно, а тези, които разпространяват такива новини, са идиоти. Цяла промишлена корпорация по преднамерено изкривяване на фактите.
Прогресистките неправителствени организации вероятно също са объркани. Сигурно вече са седнали да правят така наречените „изследвания“, за да разкажат на американците как съм съсипал Унгария и демокрацията. Според техния изследователски доклад съм успял да унищожа унгарската демокрация през 2011 г., след това отново през 2012 г., после през 2013 г. и 14 г., 15 г. и 16 г. – и така всяка година. Но как бих могъл да разваля нещо, което вече е развалено? Трябва да сте яростен либерал, за да отговорите на този въпрос.
И накрая, като ме поканихте, вие изненадахте най-високопоставените хора в Демократическата партия. Искам да поясня: ние уважаваме правителството на Съединените щати, тук сме гости и трябва да се държим прилично, както впрочем и самата настоящата администрация. Но има и друга страна на монетата, която не може да бъде пренебрегната. Вашата администрация подлага Европа, особено Брюксел, на идеологически натиск. Това не е добре за нас.
Само негативи. Администрацията на Обама се опита да ни принуди да променим основния закон на Унгария и да изключим от него християнските и националните ценности. Разбирате ли? Водещата сила на свободния свят искаше да ни принуди да променим конституцията в съответствие с либералната концепция за глобализъм. Звучи странно.
Това беше изненада за нас и ни създаде много проблеми, но успяхме да се справим успешно. Оттогава вече не сме в списъка с фаворити на американските демократи. Те не искаха да дойда тук и се постараха да вкарат клин между нас. Те ме мразят и клеветят страната ми, както мразят вас и клеветят Америка, която защитавате. Всички знаем как това работи.
Прогресистките либерали не искаха да дойда, защото знаеха точно какво ще ви кажа. Искам да кажа следното: вие и аз трябва да обединим усилията си. Ние, унгарците, знаем…
(аплодисменти)
Ние, унгарците, знаем как да победим враговете на свободата на политическото поле.
Скъпи приятели, унгарците победиха комунизма, наложен ни от съветските войски и оръжия. Отне време. Започнахме борбата през 1956 г., а след това отново през 1990 г. Но ние го направихме. Нашите бащи направиха първата крачка, а ние, техните синове, спечелихме войната. Знаем за какво трябва да сме благодарни на Роналд Рейгън.
(аплодисменти)
Комунистите не се побеждават лесно. По целия свят те се издигат от пепелта, идват заедно с либералите и се завръщат по-силни от всякога. Ако някой се съмнява, че прогресистките либерали и комунистите са едно и също нещо, нека попита унгарците. Сражавали сме се и с двете и мога да ви кажа, че те са абсолютно еднакви. Затова трябваше да ги победим отново и от 2010 г. насам продължаваме да ги побеждаваме без прекъсване. За последен път…
(аплодисменти)
За последен път това се случи с подкрепата на Доналд Тръмп, на когото сме много благодарни. Печелим толкова много, че сме изненадани от самите себе си. Навикът да печелим, е вкоренен в живота ни, но както знаем, не бива да се ласкаем от минали успехи. Депутат съм от 32 години, от които 16 в опозиция и 16 като министър-председател. През това време научих един важен урок: губещите никога не печелят, а победителите никога не се отказват. Това е тайната на нашите победи. Трябва да подкрепяте родината си както в добри, така и в лоши времена.
Скъпи приятели, дойдох, за да ви поканя да споделим взаимно опита си. Стигнах до заключението, че нашите ценности – хората, християнските корени и семейството – могат да донесат успех на политическата сцена. Дори в днешния свят, когато политическият живот се ръководи от либералната хегемония, дойдох да ви разкажа как успяхме да популяризираме нашите ценности в Унгария. Може би нашата история ще ви помогне да запазите величието на Америка.
Това е нашата история. Ключът към успеха на нашата история е, че даваме минимум 100 процента от себе си, когато се бием. Казваме истината и я представяме, дори ако добрата половина на света се нахвърли върху нас за това. Без ентусиазъм не можете да спечелите. Или давате толкова, колкото можете, и печелите, или не поемате риска и губите. Ето защо трябва да се доверим първо на юдео-християнските си учения, защото те ни помагат да разграничим доброто от злото в процеса на вземане на решения.
Вярвайки в Бог, вие вярвате и в това, че човекът е създаден по негов образ и подобие. Така че трябва да бъдете смели в разглеждането дори на най-чувствителните въпроси като миграцията, пола и сблъсъка на цивилизациите. Не се притеснявайте, един християнски политик не може да бъде расист. Затова не бива да се колебаете да предизвиквате опонентите си по тези въпроси.
Бъдете сигурни, че християнските ценности ни предпазват от това да отидем твърде далеч. Освен това знаем, че в края на живота ни ще настъпи момент, в който ще бъдем съдени за всяко наше действие. Не можем да направим нищо по въпроса, има определени граници. Както е казал Клинт Истууд: „Човек трябва да знае своите предели“. Но за съжаление левите политици не виждат никакви граници.
Приятели, в момента прогресистите отново се опитват да откъснат западната цивилизация от християнските й корени. Те пресичат граница, която не бива да се преминава. С откъсването на западната цивилизация от нейното юдео-християнско наследство се случват най-лошите неща. Нека бъдем честни, цялото зло в съвременната история е дело на християн-ненавистници. Не се страхувайте да наричате враговете си с истинските им имена. Невъзможно е да, напълно да се обезопасите, но те никога няма да проявят милост.
Вземете например Джордж Сорос, както го наричате тук, в Америка. В Унгария го наричат „чичо Дьорд“. Той е един от най-талантливите унгарци на земята. Съветвам ви за в бъдеще: внимавайте с талантливите унгарци. Познавам добре Джордж Сорос, той е мой дългогодишен опонент. Той не вярва в нищо, в което ние вярваме. На негово разположение е цяла армия: пари, неправителствени организации, университети, изследователски институти и половината бюрократи в Брюксел. Той използва всичко това, за да наложи волята си на своите опоненти, включително на унгарците.
Той вярва, че ценностите, които всички ние пазим, са довели до ужасите на XX век. Но работата е точно обратна. Нашите ценности ни предпазват от повтаряне на грешките на историята. Ужасите на нацизма и комунизма се случиха, защото някои западни държави в континентална Европа изоставиха християнските ценности. Днешните прогресисти планират същото – те искат да изоставят западните ценности и да създадат нов, постзападен свят. Кой ще ги спре, ако не ние?
Скъпи приятели, научих също, че за да победиш, не е достатъчно да знаеш за какво се бориш. Също така трябва да знаете как да го направите. Моят отговор е: играйте по собствените си правила. Какво означава това? Това е просто: играйте, за да спечелите. Не може да очаквате победа, докато планирате поражение. Трябва да вярвате, че сте по-добри от ляволибералните си опоненти. Не обръщайте внимание на думите на либералите, които ви казват, че сте победени и че победата ви е нереална. Просто им докажете, че грешат!
Друг урок, който научих: успешна борба с либерални методи е невъзможна, защото противниците използват либерални институции, концепции и език, за да прикрият собствените си марксистки и хегемонистични стремежи. Само политиката, приятели, не е достатъчна. Води се културна война. Необходимо е да се вдъхне нов живот на църквите, на институцията на семейството, на университетите и на социалните институции. Унгария…
(аплодисменти)
Унгария е древна и горда, макар и малка страна, която подобно на Давид се е изправила сама срещу Голиат в лицето на уок-глобализма. Призоваваме американските консерватори за солидарност. Нужна е силна защита, нужна е смелост, за да се противопоставите на атаките. Ако изпитвате страх, значи имате работа за вършене. Единственото нещо, на което унгарците могат да ви научат, е как да отвърнете на удара със собствени правила.
Позволете ми да дам няколко примера по въпроса за миграцията.
Дами и господа, ние бяхме първите в Европа, които казаха „не“ на незаконната миграция и спряха нашествието на нелегалните.
(аплодисменти)
Смятаме, че спирането на незаконната миграция е важно за защитата на страната ни. Решихме да попитаме хората какво мислят за този проблем и проведохме референдум. Унгарският народ реши, че не иска мигранти, т.е. не иска да играе по правилата на прогресистите. Хората отхвърлиха фалшивото предположение, че мигрантският поток е неудържим, и принудиха нас – лидерите – да действаме. И ние ги спряхме, всъщност издигнахме стена и се оградихме от тях.
(аплодисменти)
Както заяви Тъкър Карлсън (колумнист на „Фокс нюз“) по време на посещението си в Унгария, оградата, макар и не най-съвременната, се пази от хора, които обичат родината си. Системата от мерки за защита на границите работи. По време на масовата миграционна криза през 2015 г. 400 000 незаконни мигранти пристигнаха на нашите граници. Това е почти три пъти повече от армията на Чингис хан, с която той нахлува в Европа.
След поставянето на загражденията успяхме да сведем незаконната миграция до нула. Тази година регистрирахме 160 000 опита за незаконно преминаване на границата. 160,000! Инструктирахме граничната охрана да хваща и връща всички и всеки.
(аплодисменти)

Правилото е просто: можете да подадете молба за политическо убежище в унгарските посолства, но няма да успеете, ако се опитате да влезете нелегално на унгарска територия. Въпреки натиска, на който сме подложени не само от юг, но и от ЕС, това е точно така, приятели.
Те искат да се откажем от миграционната политика, защото знаят, че сега е решаващата и последна битка за бъдещето. Бъдещето е най-важното нещо, което можем да дадем на нашите деца и внуци. Ето защо ние, унгарците, никога няма да се предадем!
Скъпи приятели, нека преминем към семейната политика, която е в центъра на нашия курс. Навсякъде по света прогресистите казват, че семействата не се нуждаят от защита. В Европа казват, че такова нещо изобщо не съществува. Любовта е отделна, семейството е отделно. Ако не можете да формулирате определение за семейството, то тогава то изобщо не съществува. Според тях западното семейство е мястото, където започва потисничеството на така наречения „патриархат“.
Що се отнася до семейната политика в Унгария, ние отново решихме да играем по свои собствени правила. Знаем, че семейството е мястото, където родителите предават ценности на следващото поколение. Ако традиционните семейства изчезнат, Западът ще бъде обречен. Ето защо миналата година Унгария инвестира над 6 % от БВП в семейна политика. Всички субсидии са на разположение от момента на създаване на семейството.
Семействата автоматично получават данъчни облекчения, а след раждането на третото дете държавата поема задължението да изплаща заемите за обучение. След раждането на четвъртото дете жените се освобождават от данък върху доходите на физическите лица за цял живот. Сега искаме да разширим обхвата на тази дейност и за майките с три деца. Така че, всички неженени трябва спешно да си вземат по една унгарска съпруга.
(смях)
През последните 10 години… Дами и господа, през последните 10 години Унгария удвои броя на официалните бракове и намали наполовина броя на абортите. Това не е лошо начало.
(аплодисменти)
Скъпи приятели, Унгария трябваше да изгради не само физически бариери по границите и да води финансова война за правата на семействата, но и да изгради правна стена около децата ни, за да ги защити от джендър идеологията, която се насочва към тях.
(аплодисменти)
Нека веднага да уточним: прогресистите вярват, че родителите са длъжни да възпитават децата си според уок-идеологията, а тези, които не са съгласни, ще бъдат принудени да го правят от правителството. Унгарците познават този комунистически трик и го отхвърлят. Унгарците отхвърлиха на референдум идеята за обучение на деца по въпросите на сексуалната ориентация без съгласието на родителите. На нито един референдум в дългата история на страната ни огромното мнозинство от хората не е гласувало с „не“, независимо дали става въпрос за пола или за друг въпрос.
Унгарската конституция има за цел да защитава семейството и децата. Позволете ми да цитирам няколко разпоредби от основния закон на нашата страна. Ето какво се казва в него:
„…Най-важната основа на нашето съществуване са семейството и нацията… Държавните институции са ангажирани със защитата на християнската култура на Унгария… Унгария защитава институцията на брака като доброволно установена брачна връзка между мъж и жена…
(аплодисменти)
Семейните връзки се основават на брак или на връзка между родители и деца“.
Накратко: майката е жена, а бащата – мъж. Оставете децата ни на мира – точка! Дебатът приключи!
(аплодисменти)
Скъпи приятели, друг фактор за нашия успех е, че моето правителство следва безусловно принципа на законността и реда. Решихме, че не се нуждаем от повече джендъри, а от повече рейнджъри. По-малко травестити и повече Чък Норис!
(смях)
Вярваме, че без ред не може да има свобода. Без ред ще има хаос. В Унгария правоприлагащите органи не са врагове на хората, а пазители на свободата. Затова законът не трябва да защитава престъпниците, а жертвите и тези, които ги защитават. Полицията трябва да се уважава!
(аплодисменти)
Така че Унгария е най-безопасната страна в Европа, а Будапеща е една от малкото европейски столици, където е безопасно да се разхождаш по улиците дори през нощта. В Унгария полицията получава допълнително финансиране.
И накрая, приятели, няколко забележки относно данъчното облагане. Прогресистите искат парите ви, обичат да вдигат данъците. От друга страна, ние вярваме, че парите на гражданите трябва да бъдат единствено в техните собствени ръце. За тази цел въведохме плосък данък върху доходите на физическите лица, който в момента е 15%.
(аплодисменти)
Само за 10 години намалихме данъчния клин с 10% – най-голямото намаление в Европа. Имаме и най-ниския корпоративен данък – фиксиран данък от 9%. Миналата година, благодарение на ниския процент на данъка върху добавената стойност, темпът на нарастване на капиталовите инвестиции се повиши до 27%, което е един от най-добрите показатели в цяла Европа. Неотдавна отново бяхме подложени на сериозни критики, когато не се съгласихме с инициативата за въвеждане на глобална минимална ставка на корпоративния данък. И всички останали европейски страни се съобразиха с това. В този смисъл Унгария е „последният от мохиканите“.
Но империята е склонна да отвръща на удара. Сегашната администрация на САЩ реши да анулира данъчното споразумение с Унгария, което вероятно беше най-доброто по рода си досега. То благоприятстваше американските инвеститори, тъй като в Унгария работят 1700 американски компании. Предполагам, че това е вид ляво отмъщение. Министерството на финансите на САЩ изведнъж забрави, че е имало много подобно споразумение с Русия и го прекрати само с Унгария. Забавно, нали?

Дами и господа, време е да поговорим за военния конфликт. Украйна е наш съсед и ние сме напълно солидарни с нея.
(аплодисменти)
Руската спецоперация в Украйна доведе около 1 милион бежанци в Унгария. В момента всеки ден пристигат над 10 хил. души. Повечето от тях отиват в Европа, но за страна с население от 10 милиона души един допълнителен милион е много.
Според мен стратегията на глобалистките лидери изостря и удължава конфликта и намалява шансовете за мир. Без руско-американски преговори никога няма да има мир в Украйна. Все повече хора ще умират и ще страдат, а икономиките ни ще са на ръба на колапса. Не мога да ви кажа какво да правите – това трябва да е ваше самостоятелно решение. Но мога да кажа следното: само силни лидери могат да постигнат мир.
(аплодисменти)
Ние, съседите на Украйна, отчаяно се нуждаем от силни лидери, които могат да постигнат мирно споразумение. SOS, SOS, молим за помощ! Имаме нужда от силна Америка със силен лидер.
(аплодисменти)
Скъпи приятели, мисля, че ви провокирах достатъчно дълго.
(смях)
Но преди да ми отнемат микрофона, нека обобщим казаното от мен. В света има няколко велики сили, но никоя от тях не е толкова силна и влиятелна като САЩ. За добро или за лошо, светът се надява, че вие ще бъдете този, който ще определи неговото бъдеще. Бъдещето на Запада е под въпрос. Отдавна не сме се сблъсквали с подобна криза. Идеологическите войни през XX век бяха ужасни, но демократичният Запад се сплоти и победи.
Сега Западът е във война със самия себе си. Видяхме какво бъдеще може да предложи глобалистката управляваща класа, но ние изобщо не го виждаме така. Всички глобалисти могат да вървят по дяволите, защото в Тексас дойдох аз!
(продължителни аплодисменти и овации)
Ние трябва да поемем битката. Изборът на пътя на най-малкото съпротивление няма да доведе до победа. Трябва да си върнем институциите на властта във Вашингтон и Брюксел. Трябва да намерим приятели и съюзници един в друг. Трябва да координираме придвижването на нашите войски, тъй като сме изправени пред същия проблем.
Тази година ще има междинни избори, а през 2024 г. – президентски избори и избори за Конгрес. Ще се проведат и избори за Европейски парламент. В борбата за западната цивилизация ще има два фронта. Днес не принадлежим към нито един от тях, но имаме нужда и от двата. Имате две години, за да се подготвите. Трябва да ви кажа, че няма да е лесно, но не се страхувайте и се доверете на папа Йоан Павел II, който каза: „Няма враг, който Христос да не е победил.“

Да се хванем и да го направим! Бог да благослови Тексас! Бог да благослови нашата дружба! Успех и всичко най-добро!
Орбан произнесе речта си на английски език, ето видеото: 


На адрес:


https://thebulgariantimes.com/%d0%92%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%b3%d0%bb%d0%be%d0%b1%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d0%be/





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28359839
Постинги: 4299
Коментари: 7559
Гласове: 8247
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930