Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
02.11.2022 08:09 - Коктейл за настроение
Автор: wonder Категория: Изкуство   
Прочетен: 1583 Коментари: 2 Гласове:
30

Последна промяна: 02.11.2022 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Природата използва най-малко от всичко, а човекът обратно. Никога не знаеш колко скоро ще стане твърде късно, затова ако нещо се обърка в природата ти то се обърква изведнъж, а се оправя постепенно.Науката е нещо, което се усъвършенства с всекидневно мислене. Човек е отстъпчив само за нещата, които не го засягат и в същото време е единственото животно, което се връща назад, за да извърши избегнатите грешки. 
Всичко по реда си, но не точно в този ред, защото винаги е трудно да забележиш нещо, което го няма, а знаем, че няма правилен начин да сбъркаш. Когато открих, че точността ми гарантира само, че ще направя грешката си навреме, забелязах, че Природните закони нямат милост. И понеже логиката е систематичен метод да стигнеш до погрешно заключение, без да се колебаеш, реших, че блестящите възможности са маскирани хитроумно като нерешими проблеми.
Като реалист осъзнах, че внимателното планиране не може да отърве никой от лошия му късмет, както и че няма нищо по-страшно от невежеството в действие. В тази връзка реших, че трябва да предполагам, че предположението ми е неправилно, затова първо събирам фактите, а после мога да ги изопача както си искам.
Не е необходимо да знаеш нещо, за да спориш за него. Един факт винаги е достатъчен, за да развали добрия спор. Хората ще повярват на всичко ако им го прошепнеш.
Човек не може да научи нещо, което си мисли, че знае. И не е необходимо да обяснява нещо, което не е казал. Спорове винаги ще има. Ако двама души са на едно мнение за всичко, значи мисли само единия. Не можеш да спечелиш преднина ако се равняваш по другите.
Няма никакъв смисъл овцете да приемат резолюция в полза на вегетарианството, ако вълците са на друго мнение. Тук степента на вината винаги е пропорционална на отричането. Никой не вярва на слухове ако не бъдат официално опровергани. Науката е вяра в невежеството на експертите, защото всеки забележителен напредък е пълно отхвърляне на авторитетите.
Онова, което възприемаме като ред е само преобладаваща форма на хаоса. Както и видовете се поставят под закрила когато изчезнат. Не вярвайте и в статистиката - тя е само логичен и прецизен метод да съобщиш полуистината неточно. Повечето хора пропускат шанса си, защото прилича на работа. Помнете, че изкуствения интелект не е равнозначен на природната глупост.
Доброто възпитание означава да криеш колко много цениш себе си и колко малко другите.
Най-трудно е да обориш мълчанието. Затова млъквам. ;)))


Коктейла забъркаха Рубенщайн, Гарднър, Подмъс, Мърфи, Хуарес, Лий, Ирен, Лоу, Менли, Дън, Кювие, Бомарше, Вебер, Плутарх, Кулидж, Джонсън, Ингъл, Стори, Потър, Файнеман, Хъксли, Айнщайн, Кеплер, Раи, Грифин, Торнли, Едисон, Съливан, Твен, Билингс.

Ако ви се иска още настроение: image  и  image



Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elenkokoschkov - Яко!:))!!
03.11.2022 08:59
"Помнете, че изкуствения интелект не е равнозначен на природната глупост."
Кой го е казал?
цитирай
2. wonder - Яко!:))!! "Помнете, че ...
06.11.2022 22:30
elenkokoschkov написа:
Яко!:))!!
"Помнете, че изкуствения интелект не е равнозначен на природната глупост."
Кой го е казал?


Това е Лемата на Съливан. И аз я харесвам. ;)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wonder
Категория: Изкуство
Прочетен: 15310076
Постинги: 3243
Коментари: 32119
Гласове: 194862
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930