Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
21.09 08:44 - Сладко от сини сливи без захар
Автор: wonder Категория: Изкуство   
Прочетен: 2437 Коментари: 9 Гласове:
27

Последна промяна: 23.09 01:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Продукти:

-       2 кг сини сливи;

-       1.5 ч.ч. вода;

-       1 пак. Лимонтузу;

Приготвяне:

Сливите се измиват, изчистват се от костилките като се отварят на 2 половини. Подреждат се в тава, долива се 1.5 ч.ч. вода и се пекат във фурната на 300 градуса около 30 мин., до момент, в който да не се разлива сиропът им, но да не е и прекалено сгъстен.
Когато са готови се поръсват с 1 пак. Лимонтузу, разбъркват се хубаво и се допичат около 1-2 мин.
Още топли се изсипват в бурканчета, затварят се и се обръщат с капачката надолу да изстиват, за да се вакуумират. От 2 кг стават 4-5 малки бурканчета.
Консумират се с кеффф, сирене и френски палачинки!




Гласувай:
27



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Ползи от сините сливи
21.09 08:46
Сливите стимулират паметта
Ежедневната консумация на сливи, най-малко три сливи на ден, спомага за елиминирането на увредените клетки, които влияят върху концентрацията и вниманието. Поради богатото си съдържание на антиоксиданти, сливите са естествен помощник за подобряване на паметта. Яденето на сливи предотвратява сърдечните заболявания.
Тъй като не съдържат наситени мазнини, сливите не представляват риск за сърцето. Яденето на сливи не повишава холестерола и автоматично намалява риска от сърдечен удар. Сливите са богати на витамин С.

Подобряват зрението
Тъй като са богат източник на витамин А и бета-каротин, сливите помагат за подобряване на зрението и могат да предотвратят макулна дегенерация.

Пазят чревния тракт
Ползи от сливи - серия от полезни съединения от сливи спомагат за регулирането на храносмилателната система и по този начин подобряват заболявания на чревния тракт.
Полезни са и при костни заболявания. Съдъргжат много витамин А и К.
Сливите се препоръчват за профилактика на ракови тумори. Поради високото съдържание на ябълчена киселина, но и ниското съдържание на лимонена киселина, сливите имат интензивно противотуморно свойство и са най-препоръчителните плодове за профилактика на рака.
Съставките сорбитол и исатин регулират функциите на храносмилателната система и се използват като ефикасно средство срещу запек. Помагат на тялото да се бори срещу инфекциите, възпаленията и свободните радикали.
Имат нисък гликемичен индекс, за това са чудесна храна за страдащите от диабет, тъй като спомагат за регулиране на нивата на кръвната захар.
Подсилват имунната система и предпазват от настинки и инфекции.
Витамин Е и бета каротинът в сливите предпазват кожата от остаряване – спомагат за намаляване на бръчките и подобряват еластичността на кожата.
Съдържат голямо количество магнезий и калций. Магнезият в сливите е полезен за развитието на мускулите и нервите.
Фолиевата киселина е особено полезна за бременните и спомага за правилното развитите на плода.
Сините сливи имат диуретичен и пречистващ ефект, за това често пъти се включвани в режими за детоксикация.
цитирай
2. zabylgarite - охаа
21.09 08:55
охаа
цитирай
3. wonder - охаа
21.09 08:56
zabylgarite написа:
охаа

Нали? :)))
цитирай
4. elenkokoschkov - Магьосница!:)))!!
21.09 20:37
:))!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wonder
Категория: Изкуство
Прочетен: 12890321
Постинги: 2900
Коментари: 30675
Гласове: 179508
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031