Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2022 20:48 - Националсоциализъм: двадесет и петте точки на Хитлер
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1685 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.09.2022 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image История

Националсоциализъм: двадесет и петте точки на Хитлер

Джак сърце - 19 септември 2022 г https://www.youtube.com/watch?v=flZuxQPkkKk&feature=emb_imp_woyt


image1920: Адолф Хитлер с най-новите си членове на тогавашната малка и незабележителна НАЦИСТКА ПАРТИЯ Време е да се върнете назад в 1920 г. и да разберете какъв е бил първоначалният манифест на нацистката партия за бъдещето

от Джак Харт

25-те точки бяха политически манифест, издаден от Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP). Той е провъзгласен на 24 февруари 1920 г. от  Адолф Хитлер  на първото голямо събрание на партията в Мюнхен. Нацистката йерархия често се позовава на 25-те точки като на „непроменим израз“ на  политическата философия на партията :

1. Ние изискваме обединението на всички германци във Велика Германия въз основа на правото на самоопределение на народите.

2. Искаме равни права на германския народ по отношение на другите нации; анулиране на мирните договори от Версай и Сен Жермен.

3. Искаме земя и територия (колонии) за прехраната на нашия народ и колонизация за нашето излишно население.

4. Само член на расата може да бъде гражданин. Член на расата може да бъде само този, който има немска кръв, без оглед на вярата. Следователно нито един евреин не може да бъде член на расата.

5. Всеки, който няма гражданство, може да живее в Германия само като гост и трябва да се подчинява на законодателството за чужденци.

6. Правото да решава въпроси относно администрацията и правото принадлежи само на гражданите. Ето защо ние изискваме всяка публична служба, от какъвто и да е вид, независимо дали в Райха, окръга или общината, да се заема само от граждани. Ние се борим с корумпиращата парламентарна икономика, заемането на длъжности само според партийните наклонности, без да се съобразяваме с характера или способностите.

7. Искаме държавата да бъде натоварена първо с осигуряването на възможност за препитание и начин на живот на гражданите. Ако е невъзможно да се поддържа цялото население на държавата, тогава членовете на чужди нации (неграждани) трябва да бъдат изгонени от Райха.

8. Всяка следваща имиграция на неграждани трябва да бъде предотвратена. Ние изискваме всички негерманци, които са имигрирали в Германия след 2 август 1914 г., да бъдат принудени незабавно да напуснат Райха.

9. Всички граждани трябва да имат равни права и задължения.

10. Първото задължение на всеки гражданин трябва да бъде да работи както духовно, така и физически. Дейността на индивидите не е противодействие на интересите на универсалността, а трябва да има своя резултат в рамките на цялото в полза на всички. Следователно ние изискваме:

11. Премахване на нетрудови (работни и трудови) доходи. Разрушаване на наемното робство.

12. Като се има предвид чудовищната жертва на имущество и кръв, която всяка война изисква от хората, личното обогатяване чрез война трябва да бъде определено като престъпление срещу народа. Затова изискваме пълна конфискация на всички печалби от войната.

13. Ние изискваме национализация на всички (предишни) свързани индустрии (тръстове).

14. Искаме разделяне на печалбите на всички тежки индустрии.

15. Ние изискваме разширяване в голям мащаб на социалните грижи за възрастни хора.

16. Ние изискваме създаването на здрава средна класа и нейното опазване, незабавно комунализиране на големите складове и отдаването им под наем на ниска цена на малки фирми и най-голямо внимание към всички малки фирми в договорите с държавата, окръга или общината.

17. Ние изискваме поземлена реформа, подходяща за нашите нужди, предоставяне на закон за безплатно отчуждаване на земя за целите на обществената полза, премахване на данъците върху земята и предотвратяване на всякаква спекулация със земя.

18. Ние изискваме безразсъдна борба срещу тези, чиято дейност е в ущърб на общия интерес. Обикновените национални престъпници, лихварите, Шибер и т.н. трябва да бъдат наказвани със смърт, без оглед на изповедание или раса.

19. Ние изискваме замяната на германското общо право на мястото на римското право, обслужващо материалистичния световен ред.

20. Държавата трябва да бъде отговорна за фундаментална реконструкция на цялата ни национална образователна програма, за да позволи на всеки способен и трудолюбив германец да получи висше образование и впоследствие да бъде въведен на ръководни позиции. Плановете за обучение на всички образователни институции трябва да се съобразяват с опита от практическия живот. Разбирането на концепцията за държавата трябва да се стреми към училището [Staatsbuergerkunde] още в началото на разбирането. Ние изискваме образование за сметка на държавата на изключителни интелектуално надарени деца на бедни родители без оглед на длъжност или професия.

21. Държавата трябва да се грижи за издигането на националното здраве чрез защита на майката и детето, забрана на детския труд, чрез насърчаване на физическата годност, чрез законово установяване на задължение за гимнастика и спорт, чрез пълна подкрепа на всички организации загрижени за физическото обучение на младите.

22. Искаме премахване на наемните войски и формиране на национална армия.

23. Настояваме за законово противопоставяне на известните лъжи и разпространяването им чрез пресата. За да позволим предоставянето на немска преса, ние изискваме, че:

а. В надпреварата участват всички писатели и служители на вестниците, излизащи на немски език.

b. Негерманските вестници трябва да имат изричното разрешение на държавата, за да бъдат публикувани. Може да не са отпечатани на немски език.

° С. На лицата, които не са германци, по закон е забранен всякакъв финансов интерес в немски публикации или каквото и да е влияние върху тях и като наказание за нарушения затварянето на такава публикация, както и незабавното експулсиране от Райха на съответния негерманец. Публикациите, които противоречат на общото благо, трябва да бъдат забранени. Настояваме за съдебно преследване на художествени и литературни форми, които оказват разрушително влияние върху националния ни живот, и закриване на организациите, които се противопоставят на горните искания.

24. Ние изискваме свобода на религията за всички религиозни деноминации в държавата, стига да не застрашават нейното съществуване или да не се противопоставят на моралните чувства на германската раса. Партията като такава защитава позицията на положителното християнство, без да се обвързва религиозно с нито една деноминация. Той се бори с еврейския материалистичен дух вътре и около нас и е убеден, че трайното възстановяване на нашата нация може да успее само в рамката: общата полезност предшества индивидуалната полезност.

25. За изпълнението на всичко това ние изискваме формирането на силна централна власт в Райха. Неограничена власт на централния парламент над целия Райх и неговите организации като цяло. Създаване на държавни и професионални камари за изпълнение на законите, направени от Райха в рамките на различните щати на конфедерацията. Ръководителите на партията обещават, ако е необходимо, като пожертват собствения си живот, да подкрепят изпълнението на точките, изложени по-горе, без да се замислят.

Биреният пуч, известен също като Мюнхенския пуч, е неуспешен държавен преврат от лидера на нацистката партия Адолф Хитлер, генералквартирмайстер Ерих Лудендорф и други лидери на Kampfbund в Мюнхен, Бавария, на 8-9 ноември 1923 г., по време на Ваймарската република.

1921:  Сформиран Щурмов отряд

1922:  Хитлер заклейми черно-червената партия и каза, че те водят Германия стремглаво към инфлация.

1923 г.:  След много улични битки с комунистите Хитлер прави опит за Бирения пуч, за което е арестуван и хвърлен в затвора.

1924:  Националсоциалистическата партия страда от загубата на своя лидер. Неговите противници бяха убедени, че движението е свършено. и взеха смелост да подпишат скандалния пакт Дауес  [яростно противопоставен от Хитлер], като по този начин умишлено започнаха Системата за ограбване на Германия, която беше доведена до върха в  плана на Йънг . Какъв триумф за социалдемократите и центъра! Целта за поробването на Германия очевидно е постигната.

imageОбвиняеми в процеса „Путч в бирариите“ от 1924 г

1925:   Хитлер излиза и прави първата си реч през февруари. В резултат на Бирения пуч партията беше разпусната и всичките й активи конфискувани, но до края на двадесет и петата Хитлер я изгради отново по-голяма и по-добра от преди.

1926:  През юни тази година се провежда първата конференция на Парту след затварянето на Хитлер.

1927:   През август Хитлер свиква партийна конференция в Нюренберг, която се оказва голям успех. Към края на годината партията наброява 72 000 членове.

1928:  До края на годината членовете наброяват 108 000, а 12 членове на партията заседават в Райхстага.

1929:  На 4 август в Нюренберг се провежда втората партийна конференция с огромен мащаб. Хитлер атакува черно-червената система с все по-нарастваща енергия и се откроява без съперник като най-могъщия лидер срещу всичко, което се разбира под „демокрация“. Всички опити за отстраняването му от ръководството на партията бяха потушени.

Към края на годината партията наброява 178 000 членове.

imageЦентрална снимка на райхпрезидента фон Хинденбург и райхсканцлера Адолф Хитлер в деня на Потсдам (21 март 1933 г.)

1930:  Хитлер се противопоставя на плана на Йънг, който фон Хинденбург подкрепя. Изборите за Райхстаг се състояха на 19 септември. 1950 г. Партията събра 6 милиона гласа. и бяха избрани 107 членове. нейната вътрешна организация беше по-силна от всякога. Няколко незначителни опита за бунт бяха насърчавани отвън. бяха незабавно смазани от Хитлер и онези, които не искаха да се подчинят безусловно, бяха изгонени.

Към края на годината партията наброява 389 000 членове.

1931:  До края на 1931 г. членовете на партията на Хитлер достигат 806 хиляди, месец по-късно до 862 000 и отново месец по-късно до 920 000. В деня на изборите имаше нещо като милион членове и неизброими милиони поддръжници на избирателните секции.

Фридрих Рудолф (Фриц) Райнхард  –

 

Извадка от фракцията на Борман, част 1

„Европейската аристокрация имаше собствена визия за националсоциализма много преди Хитлер да поеме властта през 1933 г. и тя не включваше Хитлер или неговите благородни чувства към германския народ.

Те отиваха с Аояма Ейджиро, хибрид от европейски и японски аристократичен произход, по-известен като граф на Куденхов-Калергиор може би просто стар Ричард от близките му лични приятели и сътрудници като ерцхерцог Ото Австрийски, Луис Натаниел барон дьо Ротшилд и Макс Варбург, който го финансира със златни марки и действаше като негов посредник с американските финансисти Пол Варбург и Бърнард Барух, същите хора, които натиснаха Федералния резерв в гърлото, инкрустирано със сперма на Удроу Уилсън.

imageГраф Ричард фон Куденхов-Калерги (1894–1972)

Граф Ричард фон Куденхов-Калерги  (1894–1972)

Ялмар Шахт, човекът, който ще избута радикалния нацистки икономически гений Готфрид Федер, за да стане президент на Националната банка ( Райхсбанк ) от 1933-1939 г. и германски министър на икономиката от 1934-1937 г., е голям фен на Калерги.

Резюмето на Шахт за новата му работа включва използването на предишния му работодател, Dresdner Bank, за източване на 500 милиона франка от белгийски национални облигации, предназначени за плащане на германски реквизиции по време на Първата световна война, за което той е уволнен от поста си от германската армия. Когато става ясно, че той е там, за да саботира подготовката на Германия за втора война, Хитлер го отстранява със заплащане.

imageАдолф Хитлер с Ялмар Шахт

Но през 1944 г. той ще бъде арестуван за опит да убие Хитлер и ще прекара остатъка от войната в концентрационни лагери. Над напрегнатите възражения от страна на руснаците Шахт щеше да си тръгне от Втората световна война, след като излежа само няколко години за военни престъпления, твърде много за изброяване.

Свободен масон от най-висок ранг, по всяка вероятност по рождение, Калерги имаше приятели и почитатели сред най-могъщите хора в света. Той щеше да има нужда от тях, тъй като Хитлер знаеше какво представлява той и забрани масонството, защото го изгони от Австрия в Чехословакия, след това във Франция и когато Франция падна, Съединените щати. Уинстън Чърчил, Алън Дълес, „Дивият Бил“ Донован и Франклин Делано Рузвелт всички подкрепиха Калерги. Но когато той се обяви за фактически ръководител на австрийското правителство в изгнание,  Рузвелт и Чърчил се дистанцираха от изявлението.

Както се казва, книгата на Калерги PAN EUROPA е публикувана през 1923 г. и съдържа формуляр за членство в движението Пан-Европа, което провежда първия си конгрес през 1926 г., на който присъстват всички гала хора.

Алберт Айнщайн, бащата на науката от каменната ера, беше там заедно със Зигмунд Фройд, друг емблематичен измамник, и Томас Ман също, отмъстителен хомосексуалист, който вече кипеше да нападне вербално Хитлер. Калерги знаеше, че Хитлер ще бъде основната пречка, откакто беше накарал Ротшилд и Варбург да финансират неговото аристократично контрапредложение за помазването на Хитлер като съвременен император на Свещената Римска империя.

Отново официалната история е измислена глупост. Това бяха вътрешни борби, синархия и управление на привилегированите, настанени на сигурно място в техните тайни общества. И за повечето, както винаги, единствената им истинска грижа беше да запазят собственото си богатство, този път пред лицето на болшевишката заплаха от Изтока.  

Курт Айснер разграби Бавария през 1918 г., срутвайки династията Вителсбах. Той нямаше да живее дълго като новия владетел на Свободната държава Бавария, както се наричаше, защото Антон Арко-Вали, германски еврейски аристократ, го застреля на улицата няколко месеца по-късно.

imageВладимир Ленин

Но в началото на април 1919 г. полуделите болшевики под прякото командване на Владимир Ленин в Москва провъзгласяват „революция на любовта“, а Бавария – „съветска република“.

Между съобщаването на Ленин, че временното правителство на Бавария е избягало от Мюнхен, като е взело със себе си ключовете от тоалетната на министерството, новото правителство на Бавария издава прокламация, която определя частната собственост на оръжие като престъпление, наказуемо със смърт. външен министър на новите съветски републики; Франц Лип, бивш психично болен, който някога е бил институционализиран, обяви война на Швейцария заради отказа й да му заеме шестдесет влака.

Когато убиха своите аристократични заложници във Валпургиевата нощ, те на свой ред бяха нападнати и унищожени от трийсет хиляди калени в битки доброволци от Freikorps, издигнати от Обществото Туле под ръководството на Рудолф фон Зеботендорф. Хиляди бяха убити в жестоките улични боеве в Мюнхен и последвалите ги екзекуции.

С разбиването на комунистите за известно време обществото Туле се стопи обратно в сенките, откъдето идваха. Но те вече бяха решили да подготвят Хитлер да поведе Запада в битка срещу хуните от двадесети век. Хитлер беше на косъм от завземането на правителството, както го възнамеряваше Обществото на Туле в Бирения пуч от 1923 г., но елитаристите на синархията се страхуваха да поставят този вид власт в ръцете на един силен човек. Полицията, която не трябваше, откри огън.

image

На пръв поглед планът на Калерги призоваваше за европейска интеграция; академичният етикет, който сега се поставя върху процеса на индустриална, икономическа, политическа, правна, социална и културна интеграция на европейските държави, настоящият дневен ред на Европейския съюз.

По времето на Голямата депресия, международният пан на Калерги, Европейският съюз имаше осем хиляди членове на комитета, избрани от най-известните салони на европейските привилегии. През 1927 г. френският политик Емил Борел, лидер на лявоцентристката радикална партия и основател на Радикалния интернационал, създава Френски комитет за европейско сътрудничество. Още двадесет страни създадоха еквивалентни комитети.

До края на Втората световна война европейската интеграция остава елитарно начинание. Най-големият комитет извън този на Калерги, френският, имаше по-малко от шестстотин членове, две трети от които бяха парламентаристи, и много повече литературни синкопи, които изкарваха прехраната си от трохите хляб, падащи от масата на богатите европейски индустриалци и аристократи . На първо място в плана на Калерги; Пан Европа щеше да бъде под управлението на ландграфите, парите и Римокатолическата църква.

„Първоначалната му визия беше за свят, разделен само на пет държави: Съединените европейски щати, които ще свързват континенталните страни с френските и италианските владения в Африка; Панамерикански съюз, обхващащ Северна и Южна Америка; Британската общност на нациите, обикаляща земното кълбо; СССР обхваща Евразия; и Паназиатски съюз, при който Япония и Китай ще контролират по-голямата част от Тихия океан.

За него единствената надежда за Европа, опустошена от война, беше да се обедини по линията, която роденият в Унгария румънец Аурел Попович и други бяха предложили за разпадналата се многонационална империя Австро-Унгария.

Според Coudenhove-Kalergi Пан-Европа ще обхване и разшири една по-гъвкава и по-конкурентоспособна Австро-Унгария, като английският ще бъде световен език, говорен от всички в допълнение към техния роден език. Той вярваше, че индивидуализмът и социализмът ще се научат да си сътрудничат, вместо да се конкурират, и призова капитализмът и комунизмът да се взаимно оплождат, точно както протестантската реформация подтикна католическата църква да се възроди. *

imageВермахтът е обединените въоръжени сили на нацистка Германия от 1935 до 1945 г. Състои се от Heer, Kriegsmarine и Luftwaffe.

Калерги беше също толкова влиятелен в Азия, особено в Япония, колкото и в Европа. Самият хибрид, Калерги беше решил, че единственият начин да спре азиатските орди на болшевизма е да размножи белите от европейците. Той си представи нова Европа, обслужвана от евразийци-негроиди, по-подходящи за приятелски живот с цветнокожите раси по света.

Обществото Thule не беше забравило и Хитлер все още беше там. Той нарече Калерги копеле, твърдейки, че той е лишен от корени, космополитен и елитарен мелез. Той се присмиваше на неговата механична икономическа политика и се присмиваше на страхливия му пацифизъм. През 1928 г. Хитлер пише в своята Тайна книга, че тази „пацифистко-демократична общоевропейска държавна смес“ никога няма да може да устои на неизбежно разширяващите се Съединени щати. В крайна сметка Хитлер ще спечели титаничната борба за власт между двамата принцове на Синархията и когато Хитлер анексира Австрия през 1938 г. Калерги бяга.

По този начин е поставена сцената, когато аристократи по произход като началника на абвера Вилхелм Канарис, Лудвиг Бек, началник на германския генерален щаб преди войната, и фелдмаршал фон Вицлебен започват да кроят заговор срещу Хитлер от първите дни на войната.

Още по-коварни от Канарис и неговия отровен помощник генерал Ханс Остер бяха военните от едно поколение като генерал Франц Халдер. Той беше началник-щаб на Вермахта на Хитлер до септември 1942 г., когато стана ясно, че той почти сам губи войната за Германия на Изток и беше уволнен.

Разговори от верандата – епизод 7 Разговори от верандата – Епизод 6 Преоценка на националсоциализма  (връзка към всички книги на Готфрид Федер) ИЗТОЧНИКЧовекът: Джак, Ораж и приятели. писанията на Джак Харт




Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39741340
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031