Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
06.02.2019 09:48 - Думите правят съдбата
Автор: wonder Категория: Изкуство   
Прочетен: 7715 Коментари: 37 Гласове:
41

Последна промяна: 31.01.2021 18:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Както има хора-приоритети и хора възможности, така има и думи, които ни правят безгрешни или ни водят към избраните от нас възможности и варианти на себеизразяване. Казват, че лексиката, която ползваме бележи живота ни. Една лоша дума може да донесе нелечима болест, срив в личния свят, да застраши децата и семейството, да нихилира средата, в която живеете, да разруши ДНК и да предизвика мутации, врязвайки се в генетичния апарат на говорещия лоши думи, човек.
Злословещите хора, лъжците, клеветниците, словесните агресори, набеждаващите и завистниците, боравейки с лошите си и обидни думи към другите, атакуват собствения си генетичен код, разкъсват хромозомите си и ДНК-то им постановява унищожителни програми за самоликвидация и опустошения на душата. Нашето ДНК чува и приема електромагнитните вълни, вижда енергийно светлинното или тъмно излъчване на думите и действа автоматично. Затова казвам, че думите имат душа, носят енергия и градят светове. Хубаво е човек да ги ползва за всеобщото благо.
Трябва да сме безгрешни в словото си, защото изразяването му се запечатва в човешкия геном и става вълнова генетична програма, която влияе дори на клетъчно ниво и се предава на потомството ни, формирайки ценни или деградиращи личности. Най-лошите програми, които си самовъдворяваме могат да се депрограмират с прошка, преосмисляне на поведението и оценностяване на словото към доброчестина и благост.
В тази връзка много важно е и какво четем, защото текстовете влизат в нас и строят ли рушат..., който каквото е избрал. 
Счупете дуалното огледало на егото защото правилното поведение е едно. Култивирайте Аза с утвърждаване на добри езикови формули и добротворни думи, които да носят и сеят радост, чистота и светлина на другите, респ. на себе-то. Не се фокусирайте над лошите натрупвания от действия, мисли и думи в миналото, не осквернявайте с тях бъдещето, поправете настоящето и отворете път на Божественото съзнание, което ни е сътворило. Всичко зависи от осъзнаването, че ценностите са непреходни, етиката е пътят и думите правят съдбата.
Завършвам с молитвата на Св. Франциск Азиски:
"Господи, дай ми сила да променя нещата, които мога.
Дай ми смирение да приема нещата, които не мога да променя.
И дай ми мъдрост, за да правя разликата между двете."



Гласувай:
49



Следващ постинг
Предишен постинг

1. batogo - !!!:))) Благодаря ти за това мъдро, безценно послание, Wonder!
06.02.2019 11:08
То е пълно с истина, осъзнаването на която може да помогне на света да стане по-добър и по-истински.
Чест и почитания!
цитирай
2. wonder - !!!:))) Благодаря ти за това мъдро, ...
06.02.2019 11:30
batogo написа:
!!!:))) Благодаря ти за това мъдро, безценно послание, Wonder!
То е пълно с истина, осъзнаването на която може да помогне на света да стане по-добър и по-истински.
Чест и почитания!


Благодаря!
Истина е, че всяка дума носи послание, което е част от душата на човек.
Христос казва: "Ако искате да се ползвате от Моето Слово, вие трябва да разбирате вътрешния смисъл на думите. Всяка дума има трояко значение: физическо, духовно и Божествено".
А Дънов допълва, че думата е неизменна реалност и че речта трябва да почива на законите на истината. А в "Красотата на душата" казва: "никога не говори неверни неща!", допълвайки в "Светлината на мисълта", че човек "трябва да употребява такива думи в езика си, които да изразяват самата Истина".
Има думи, които носят живот, думи, които зареждат с хубава енергия и всеки ден човек трябва да изказва хубави думи.
цитирай
3. wonder - На двамата минусчии, задраскващи ...
06.02.2019 11:54
На двамата минусчии, задраскващи себе си всекидневно със скверни думи, подарявам просветителски думата на Дънов: "Аум", да прочистите душите си малко от малко. ;)))

"Давам ви думата „аум”, която можете често да произнасяте. Скръбни ли сте, болни ли сте, неразположени ли сте духом, произнесете тази дума няколко пъти. Тази дума има сила за вас, а не за външния свят. Има свещени думи, каквато е и думата аум, които трябва да произнасяте често, даже да не разбирате смисъла им. Духът ви ги разбира. Аум е дума на Духа. Изпеете ли тази дума от Неговия език, той ще ви разбере и помогне, защото разбира и знае нуждите ви. (КОЗАТИМНИ СИЛИ - изд. 1930 г. София - 71)"
цитирай
4. lexparsy - Трябваше толкова да „напреднем научно“ че да си го докажем, но пак емпирично...
06.02.2019 12:39
  Това винаги е било известно на древните „невежи“, но не тъй техногенно „развити“ цивилизации. И се е използвало за по-позитивно творчески, но не тъй масово както позволяват съвременните комуникационни средства от които денонощно слушаме вменени ни думи на агресия, трагедии, страх и даже дефинирането на всичко позитивно с отрицаващи го слова. И накрая Примирение!!!
  Само да отбележа, че тези които даже и тук в блога проявяват словесна агресия НЕ ОСЪЗНАВАТ КАКВО ВЪРШАТ! Просто съзнанието и ума им са станали вече необратима жертва и са служители на заобикалящото ни от всякъде зомбиране... буквално.
  Лошото е че и жертвите се увеличават.
  А най-страшното е че не само сме самотно примирени към агресията на единици словесни хищници, но и забравяме да потърсим истинските виновници в медийната пирамида, които са им дали поле за действие, но и ги поощряват!

Каквото горе, това и долу.
Трябва ли силно да викаме за да чуе имащия слух???
Не! По-лесно май ще е Някой да чуе ако го помълчим вътрешно с молитва!
Тогава и Онзи горе ще се ослуша. Вярвам!
цитирай
5. vesever - Аз съм на същия принцип - изграждане ...
06.02.2019 13:55
Аз съм на същия принцип - изграждане на чист вътрешен свят, с максимално позитивни мисли и думи и действия.
В миналото съм имала периоди, в които ми е било трудно да простя злодеяния, извършени към мен, и си давам сметка, че обръщайки внимание на негативното, страдайки от него, то е влизало в мен и ми е докарвало тежки периоди вкл. в материалните измерения.
На даден етап осъзнах много ясно, че всичко негативно вреди и успях да 'изплувам", образно казано, да съм над нещата.
И се радвам, че го постигнах, защото вече няма кой да ме нарани, няма кой да ме принизи с негативизмите и злините си, моята позитивна сила е по-голяма от всичко негативно и така успявам да изграждам Душата си и това носи много голямо удовлетворение и вдъхновение и сили.
Поздрави от мен, радвам се да чета такива публикации. Наистина не бива човек да се носи по течението, а да внимава какво допуска в себе си и да бъде целеустремен към всичко Добро и безкомпромисен.
цитирай
6. planinitenabulgaria - Eдин постинг, който прави смисъл, размисля. Брависимо!
06.02.2019 14:05
Много рядко в Блог. бг вече могат да се намерят такива послания, отправени към хората - не само към тези, които са на кръстопът и са най-чувствителни на тази тема, а към всички. Вчера извърших преход в Софийско, което не бях посещавал доста години. Видях чудовищни промени и се бях рзмислил защо се случва това безумие. Частица от отговора намерих в това Послание.
Брависимо!
Поздрав с едно музикално произведение, уподобявано на последната среща между Орфей и Евридика в царството на Хадес.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Има една пещера в Родопите, част от огромно тракийско светилище
06.02.2019 14:16
wonder написа:
На двамата минусчии, задраскващи себе си всекидневно със скверни думи, подарявам просветителски думата на Дънов: "Аум", да прочистите душите си малко от малко. ;)))

"Давам ви думата „аум”, която можете често да произнасяте. Скръбни ли сте, болни ли сте, неразположени ли сте духом, произнесете тази дума няколко пъти. Тази дума има сила за вас, а не за външния свят. Има свещени думи, каквато е и думата аум, които трябва да произнасяте често, даже да не разбирате смисъла им. Духът ви ги разбира. Аум е дума на Духа. Изпеете ли тази дума от Неговия език, той ще ви разбере и помогне, защото разбира и знае нуждите ви. (КОЗАТИМНИ СИЛИ - изд. 1930 г. София - 71)"


до с. Дъждовница. Оригиналното й име е Дангардъккая, новото - Утробата. В блога си съм показал снимки от към входа й и от вътрешността й, които показват основанието пещерата, доведена до това състояние от траките да носи това име. От няколко години в тази пещера идват хора с автобуси от цялата страна, предимно жени, водени от гуро. Един застава долу и моли новопредставените самостоятелни пристинали посетители да почакат пред пещерата докаато групата горе извърши ритуала си - те издават точно този звук - АУМ - многократно, после слизат и хората могат да посещават вече пещерата, макар в нея има останали още от групата, на които времето за този ритуал е недостигнало.
Понеже този блог е много посещаван и е за културните хора - една реклама. Добре е да се посети възстановяващия се вече 40 години дворец на Орфей до с. Татул и тази пещера, като се тръгне към нея от новия хотел Боровица до яз. Кърджали или от с. Голяма бара.
цитирай
8. blogvayvof - Дори когато...
06.02.2019 16:19

Дори когато кажем ,,добър ден''
с вид минорен и смутен,
или с усмивка и вълнение,
оставяме ответно впечатление.
Всяка дума е внушение.

Поздрав за темата!
цитирай
9. trakietsadobri - https://www.youtube.com/watch?v=1UYqKhl3tno
07.02.2019 11:01
Гласът е дар, част от дара на живота.
Гласът е музика, част от музиката на живота.
Гласът е енергия, част от енергията на живота!

Всеки живот може да носи и закриля живота, но в глупостта си може и да отнема живот. И животът, и гласът са свободен избор и извор за потъване или възраждане.
цитирай
10. wonder -   Това винаги е било известно на ...
08.02.2019 16:15
lexparsy написа:
  Това винаги е било известно на древните „невежи“, но не тъй техногенно „развити“ цивилизации. И се е използвало за по-позитивно творчески, но не тъй масово както позволяват съвременните комуникационни средства от които денонощно слушаме вменени ни думи на агресия, трагедии, страх и даже дефинирането на всичко позитивно с отрицаващи го слова. И накрая Примирение!!!
  Само да отбележа, че тези които даже и тук в блога проявяват словесна агресия НЕ ОСЪЗНАВАТ КАКВО ВЪРШАТ! Просто съзнанието и ума им са станали вече необратима жертва и са служители на заобикалящото ни от всякъде зомбиране... буквално.
  Лошото е че и жертвите се увеличават.
  А най-страшното е че не само сме самотно примирени към агресията на единици словесни хищници, но и забравяме да потърсим истинските виновници в медийната пирамида, които са им дали поле за действие, но и ги поощряват!

Каквото горе, това и долу.
Трябва ли силно да викаме за да чуе имащия слух???
Не! По-лесно май ще е Някой да чуе ако го помълчим вътрешно с молитва!
Тогава и Онзи горе ще се ослуша. Вярвам!


Факти, факти... говориш. Забелязал ли си, че повечето хора сравняват своите слабости със силните страни на другите, опитвайки се да се припознаят в тях, придърпвайки ги надолу? Това им прави мечешка услуга, защото блесват пороците, които не могат да преодолеят, поради отказ от Добротата. ;)))
цитирай
11. wonder - Аз съм на същия принцип - изграждане ...
08.02.2019 16:22
vesever написа:
Аз съм на същия принцип - изграждане на чист вътрешен свят, с максимално позитивни мисли и думи и действия.
В миналото съм имала периоди, в които ми е било трудно да простя злодеяния, извършени към мен, и си давам сметка, че обръщайки внимание на негативното, страдайки от него, то е влизало в мен и ми е докарвало тежки периоди вкл. в материалните измерения.
На даден етап осъзнах много ясно, че всичко негативно вреди и успях да 'изплувам", образно казано, да съм над нещата.
И се радвам, че го постигнах, защото вече няма кой да ме нарани, няма кой да ме принизи с негативизмите и злините си, моята позитивна сила е по-голяма от всичко негативно и така успявам да изграждам Душата си и това носи много голямо удовлетворение и вдъхновение и сили.
Поздрави от мен, радвам се да чета такива публикации. Наистина не бива човек да се носи по течението, а да внимава какво допуска в себе си и да бъде целеустремен към всичко Добро и безкомпромисен.


Правилна духовна еволюция имаш, Веси! Никой не може да те нарани без твоето вътрешно съгласие. Всеки сам е господар на живота си и никой отвън не може да му бъде съдник. Това е отредено на онази част от етиката, вградена в нас, наречена Съвест. Адмирирам последните ти изречения! Всеки гради житейското си кредо, според нивото на духовната си еволюция.
цитирай
12. wonder - Много рядко в Блог. бг вече могат да ...
08.02.2019 16:25
planinitenabulgaria написа:
Много рядко в Блог. бг вече могат да се намерят такива послания, отправени към хората - не само към тези, които са на кръстопът и са най-чувствителни на тази тема, а към всички. Вчера извърших преход в Софийско, което не бях посещавал доста години. Видях чудовищни промени и се бях рзмислил защо се случва това безумие. Частица от отговора намерих в това Послание.
Брависимо!
Поздрав с едно музикално произведение, уподобявано на последната среща между Орфей и Евридика в царството на Хадес.


Всеки рано или късно стига до поредния си КръстоПът. Поемайки една от посоките, е важно не колко дълъг или стръмен е Пътят, а Как вървиш по него.
От особено значение е и с Кой вървиш.
цитирай
13. wonder - Дори когато кажем, , добър ден...
08.02.2019 16:26
blogvayvof написа:

Дори когато кажем ,,добър ден''
с вид минорен и смутен,
или с усмивка и вълнение,
оставяме ответно впечатление.
Всяка дума е внушение.

Поздрав за темата!


Така е. :)))
Благодаря за поетичния коментар!
цитирай
14. wonder - Има една пещера в Родопите, част от ...
08.02.2019 16:32
planinitenabulgaria написа:
Има една пещера в Родопите, част от огромно тракийско светилище до с. Дъждовница. Оригиналното й име е Дангардъккая, новото - Утробата. В блога си съм показал снимки от към входа й и от вътрешността й, които показват основанието пещерата, доведена до това състояние от траките да носи това име. От няколко години в тази пещера идват хора с автобуси от цялата страна, предимно жени, водени от гуро. Един застава долу и моли новопредставените самостоятелни пристинали посетители да почакат пред пещерата докаато групата горе извърши ритуала си - те издават точно този звук - АУМ - многократно, после слизат и хората могат да посещават вече пещерата, макар в нея има останали още от групата, на които времето за този ритуал е недостигнало.
Понеже този блог е много посещаван и е за културните хора - една реклама. Добре е да се посети възстановяващия се вече 40 години дворец на Орфей до с. Татул и тази пещера, като се тръгне към нея от новия хотел Боровица до яз. Кърджали или от с. Голяма бара.


Знам я, ходила съм, както и в светилището на Орфей до с. Татул. Казват, че в пещерите-утроби човек трябва да престои в мълчалива медитация поне 45 мин. - там се преподреждат и обновяват клетките на тялото, поемайки от свещената енергия на светилището. Доста особено място е. Има хора, които всяка година ходят и престояват там с часове.
Жалко, че до голямата пещера катеренето е толкова... недоизмислено. Някой ден може би ще го култивират. Ще видим...
цитирай
15. wonder - https://www.youtube.com/watch?v=XpCb5fEgdPo
08.02.2019 16:54
trakietsadobri написа:
Гласът е дар, част от дара на живота.
Гласът е музика, част от музиката на живота.
Гласът е енергия, част от енергията на живота!

Всеки живот може да носи и закриля живота, но в глупостта си може и да отнема живот. И животът, и гласът са свободен избор и извор за потъване или възраждане.


Хубаво казано, Добри! И истинно.
Снощи бях на концерт на Николина Чакърдъкова в НДК и пях гласовито... цялата зала 1 кънтеше и цялата публика пя от душа. И тъй като вече има подробни публикации в тази посока, само ще кажа, че българският фолклор лекува, въздига и хармонизира душата. Затова от мен от най-хубавите ни народни песни:

https://www.youtube/watch?v=XpCb5fEgdPo
цитирай
16. zaw12929 - Мъдър материал- важно е Оправяй ...
10.02.2019 19:15
Мъдър материал- важно е Оправяй себе си с доброта , за другите Бог има грижа!
цитирай
17. bven - И мен ме е вълнувала силата на думите:)))
12.02.2019 09:49
Позволи ми да се присъединя към темата и освен АУМ - нека използваме ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ (https://youtu/RKZbhkwXGJ8). Така, както майките я пеят на децата си, докато са пеленачета в Тибет:!!! И са по-близо до Бог и божественото.
Поздрави !
цитирай
18. wonder - Мъдър материал- важно е Оправяй ...
12.02.2019 10:44
zaw12929 написа:
Мъдър материал- важно е Оправяй себе си с доброта , за другите Бог има грижа!


Абсолютно вярно!
цитирай
19. wonder - И мен ме е вълнувала силата на дум...
12.02.2019 10:51
bven написа:
И мен ме е вълнувала силата на думите:)))
Позволи ми да се присъединя към темата и освен АУМ - нека използваме ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ (https://youtu/RKZbhkwXGJ8). Така, както майките я пеят на децата си, докато са пеленачета в Тибет:!!! И са по-близо до Бог и божественото.
Поздрави !


Благодаря!
Предполагам, че всички знаят източното "Ом мани падме хум", но малко хора знаят българското "Аум", точно както са чували какво е Чи, Ци, Прана и пр., а не са запознати с българската Оренда - името на Божествената енергия по нашите земи.
Децата наистина до 5-годишната си възраст са на-близо до Бог и са чисти като сълза.
цитирай
20. tera - Привет,
13.02.2019 10:52
да добавя и едни мисли на Дънов по въпроса за думите:

http://petardanov/index.php/topic/14500-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5/#gsc.tab=0

Преди години писах пост "Психо и сома", голяма част от заболяванията се дължат на поведението на човек, на вътрешната нагласа, включая и думите, които изрича, а също и мислите, макар че са си само "скрити" уж за него. Но именно те излизат наяве с думите.
Дълга тема, кой разбрал - разбрал... :)

Прочетох сега нагоре и за пещерата Утробата, била съм там не толкова отдавна. До горе водеше доста култивирана екопътека с беседки. Катеренето според мен е задължително в подобни случаи, човек трябва да положи усилия, за да стигне до нещо възвишено и просветляващо. Ако не може да положи минимално физическо усилие, как би направил духовно усилие за пречистване...
Поздрави


цитирай
21. wonder - Привет, да добавя и едни мисли на ...
19.05.2022 08:46
tera написа:
Привет,
да добавя и едни мисли на Дънов по въпроса за думите:

http://petardanov/index/topic/14500-%D0%B4%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5/#gsc.tab=0

Преди години писах пост "Психо и сома", голяма част от заболяванията се дължат на поведението на човек, на вътрешната нагласа, включая и думите, които изрича, а също и мислите, макар че са си само "скрити" уж за него. Но именно те излизат наяве с думите.
Дълга тема, кой разбрал - разбрал... :)

Прочетох сега нагоре и за пещерата Утробата, била съм там не толкова отдавна. До горе водеше доста култивирана екопътека с беседки. Катеренето според мен е задължително в подобни случаи, човек трябва да положи усилия, за да стигне до нещо възвишено и просветляващо. Ако не може да положи минимално физическо усилие, как би направил духовно усилие за пречистване...
Поздрави



Благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wonder
Категория: Изкуство
Прочетен: 15168345
Постинги: 3224
Коментари: 32053
Гласове: 194029
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031