Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
04.09.2018 09:51 - БогоМилите - /1/ Адептите се завръщат
Автор: wonder Категория: Изкуство   
Прочетен: 3362 Коментари: 9 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Време за истини, време за провиденции, време за приложимост на древните познания, оставени ни от съвършените мъже и жени, наречени БогоМили. 
Не е нужно да си завършил Магнаурската школа, за да видиш как историческата изкривеност на правилната съдържателност за учението на богомилите, вече отмря. Не е съществувал поп Богомил. БогоМил си когато:
1.... Си избран след 3-годишно наблюдение от страна на висшите учители ;
2.... Си преживял последващи 5 години в мълчание, уединение и слушайки обучаващия те Учител.
3.... Си изучил в следващите 20 години от живота си 20000 свещени текста, които можеш да предадеш като устна мъдрост на следващите поколения Избраници.

Днес е времето на масово-прераждащите се богомили. Земята, която е живо същество,  вибрира на честота над 4.4, а повечето нации замират около 2.0-2.5.. България се доближава до земната вибрация, трептейки на 4.2-4.3.
Богомилските тайни духовни съкровища идват с възродените, носейки мъдри доктрини и тайни познания, древни завети и ритуални практики, изпреварили Христовото учение с векове. БогоМилите благотворили на планетата девет хилядолетия духовен живот, изпълнен с традиции и приемственост. Съвършените, можели да отключват пътища към други измерения. Оставили са ни вещо кодирани знаци и символи в България, Босна, Италия, Англия, Франция и др. Всички богомили, освен другите дарби, притежавали и лечителската. Висшите посветени можели енергийно да трансформират и преместват тялото си в пространството. Знаем как изчезва ересиарха Василий Врач в кладата. Знаем и преданията за багренородния син на цар Симеон Велики /от втория му брак/, Венеамин, познат като Боян Мага и неговите превъплащения в светлина, лековитите му способности да цери мор и епидемии, да се трансформира в светлинно кълбо и да руши канари с енергията си. Свръхестествените им, според нас, способности, всъщност са били част от посвещението в Божествените практики на великата свобода, в хармония с Природата. Женското присъствие и начало били на особено висока почит.
Адептите се завръщат в нов посвещенчески път, нетърпим към злото и примитивното отношение към Духа и Природата-майка, респ. планета Земя.
Интегралната история на богомилските мистерии, на жреческите тайнства, на посвещението в отдаденост на Божественото, днес клокочат като лава в кръвта на о-съзнатия българин, чийто път е само към светостта на Доброто.


                image

                 Боян Мага, автор: Десант
Гласувай:
27
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, Дела Раи. Богомилите са ...
04.09.2018 21:24
Здравей, Дела Раи. Богомилите са имали знания, които са били напредничави. Мисля, че цар Борил прави голяма грешка, като ги изгонва. След това италианските градове се издигат, има разцвет и във Франция. Имат си дребни недостатъци, както и другите философски течения, но без такива не може.
Поздрави!
цитирай
2. tomich - Историята на Християнството
04.09.2018 21:42
като религиозно учение разкрива една парадоксална истина - неговите първоначални рожденственски духовни принципи под жестокия натиск на езическите власти постепенно се изместват от редица езически обичаи и традиции. Християнството деволюира. Всяко отклонение от "новото" християнство се смята за ерес и се преследва и наказва жестоко. Примери за това има безчет...
Богомилството не е ерес - то е своеобразна противоположна реакция на дегенеративните промени в официалната (църковната) христова религия...
Отворила си една много широка и все още спорна историческа тема, Дела.
Легендите и преданията за богомилите са мистерийни представи за реални лица и събития. Освен богомили,сега вече се появиха и "новобогомили", но това е друга тема...
цитирай
3. planinitenabulgaria - Аз съм слушал от монаси,
04.09.2018 23:02
че богомили са живяли по пещерите около Разбоишкия манастир, той е по долината на р. Нишава, а също и в скалите, наречении Владикин прозорец до с. Ръсовци, което е на р. Височица, днес е в Западните покрайнини. Това е едно фантастично място с пещери по отвеснтите скали, една от които е най-голяма, а ждрелото по река Височица е такова, каквото е създадено от Първотвореца. Дори римляните са го пощадили, строейки двата си пътя над него.
Тази тема е твърде сложна за мен, за да я коментирам...
цитирай
4. wonder - Здравей, Дела Раи. Богомилите са ...
05.09.2018 08:39
barin написа:
Здравей, Дела Раи. Богомилите са имали знания, които са били напредничави. Мисля, че цар Борил прави голяма грешка, като ги изгонва. След това италианските градове се издигат, има разцвет и във Франция. Имат си дребни недостатъци, както и другите философски течения, но без такива не може.
Поздрави!


Привет!
Богомилите са владеели фундаменталните закони на мирозданието и тайни знания, извън човешките представи. Учението им е езотерично и сродството с природните сили ги прави напредничави за всички времена. Познанията са се предавали от Учителя на неофита /новия привърженик/ само чрез докосване на епифизата с пръсти и през 7-мата чакра. Познание отвъд онтогенетичната ни памет и далеч от съвременната идея за познание.
Борил е свикал Антибогомилски събор и е унищожил няколко богомилски водача като Петър Кападокийски, Лука и Матей Родоболски, но богомилството нито е унищожено, нито "запада", то се разпространява и на други места в Европа, след падането ни под турско робство. Няма как да бъде изгонена духовността. С нея и само заради нея всички се раждаме. Другото е... Път... чрез личния Избор на всеки пак към Духа. :)))
цитирай
5. wonder - Историята на Християнството като ...
05.09.2018 08:59
tomich написа:
Историята на Християнството като религиозно учение разкрива една парадоксална истина - неговите първоначални рожденственски духовни принципи под жестокия натиск на езическите власти постепенно се изместват от редица езически обичаи и традиции. Християнството деволюира. Всяко отклонение от "новото" християнство се смята за ерес и се преследва и наказва жестоко. Примери за това има безчет...
Богомилството не е ерес - то е своеобразна противоположна реакция на дегенеративните промени в официалната (църковната) христова религия...
Отворила си една много широка и все още спорна историческа тема, Дела.
Легендите и преданията за богомилите са мистерийни представи за реални лица и събития. Освен богомили,сега вече се появиха и "новобогомили", но това е друга тема...


Томич, думата Ерес означава Избор. Девалвирането `и в негативен смисъл е плод на църковните манипулации от време оно. Както и думата Маг, означава Мъдрец. :)))
През X век се сменя енергията на планетата Земя и тя придобива женска енергия. Не случайно всички мистици, а и велики личности и творци като Микеланджело и Леонардо и мн. др., са почитали с благоговение женското начало.
Християнството също в началото е било ерес, докато Константин с едикт през 331 г. го обявява за официална религия. Христос е ангелска същност и знанията, които получава още след 10-годишната си възраст са придобити тачно с такова предаване, като при богомилите, през 7-ма чакра. Ако си ходил във Ватикана, знаеш, че основния и огромен символ, който те посреща в двора е шишарката - аналог на епифизата, шишарковидното тяло зад 3-тото око. Тя се развива след 7-мата година и затова знанията започват да се предават чрез нея от посветен на посвещаван около 10-тата му година. Но това е наистина огромна тема.
Магичното очарование на "легендите и преданията" за богомилите е възкресено отдавна, но начинът, по който са придобивали Божествените тайни на Природата е далеч от повредения в матрицата, съвременен човек.
цитирай
6. wonder - Аз съм слушал от монаси, че богомили ...
05.09.2018 09:24
planinitenabulgaria написа:
Аз съм слушал от монаси, че богомили са живяли по пещерите около Разбоишкия манастир, той е по долината на р. Нишава, а също и в скалите, наречении Владикин прозорец до с. Ръсовци, което е на р. Височица, днес е в Западните покрайнини. Това е едно фантастично място с пещери по отвеснтите скали, една от които е най-голяма, а ждрелото по река Височица е такова, каквото е създадено от Първотвореца. Дори римляните са го пощадили, строейки двата си пътя над него.
Тази тема е твърде сложна за мен, за да я коментирам...


Остави темата, дай снимки на символите и тетраграмите по скалите, ако си видял такива. :)))
Някои хора смятат, че е езотерична и Златната планина в Западните покрайнини.
Тракийските мистерии също са се предавали от уста на ухо. А както се казва за колобрите те са зрящи в този свят, но истинският им взор е насочен отвъд света и в другите светове.
Вече на доста места в света се откриват български следи - напр. Конете Камарги са древнобългарска порода - в момента най-скъпите коне в света, отглеждани в Прованс. Френското правителство вписва стандарти за тази порода през 1976 г. и започва да записва в регистър основните гледачи на камаргската порода. Днес има само 30 стада в света от тях.
Конете Камарги са древни български бойни коне и отношението към тях било като към свещена порода. Ако някой убиел кон Камарги, също го последвал. Има документирана в Китайските исторически хроники една война, спечелена от българите, които имали обща граница тогава с Китай, заради конете Камарги. Китайците видяли как се сливат кон и ездач /веднага се сещам за заемката в амер. филм "Аватар", в който кон и ездач се свързват и сливат, чрез плитката на ездача/ и поискали от българите само 4 коня Камарги, но българите им отказват и става война. ;)))
Ама се отклоних от темата.
Богомилите се прераждат масово на територията на България. Ще има време, в което ще се узнаят много техни тайни от високовибриращите личности.
Пък Дай Боже да доживеем нов Богомилски Импулс в наши дни. :)))
цитирай
7. planinitenabulgaria - Въпрос към Коментар 6:
08.09.2018 09:26
Не познавам Златната планина в Западните покрайнини. В Северната Крайна има 5 планини, там са оброците и скалните манастири. В Южната Крайна има 3 планини, но следи от древнохристиянска дейност, подобна на тази по нашите планини Манастирище и Малата планина почти няма, само останки от стари църкви.
Като турист, изминал за 10 години около 4000 км. по Западните покрайнини за мен представлява интерес Златната планина, за която не съм чувал. Части от 8-те големи планини носят местни имена на селата под тях, напр. Дукатска планина, която е част от Бясна Кобила, но и село Златно не съм срещал....
Понеже този блог е особено популярен, помествам една реклама в него:
По долината на р. Височица, където е и комплексът скални манастири Свети Петър и Павел и големият, наречен Владикин прозорец, между селата Ръсовци и Пъклещица има ждрело, което не е променяно от хората заради теснината. Римляните са направили два пътя от двете му страни високо над скалите и също не са го увредили. Тази красота днес е в състоянието, както е била сътворена от Първотвореца. По-несмелите туристи могат да я разгледат от горе, от римския път по десния й бряг по течението на реката, а по-смелите могат да преминат по скалната теснина между селата, които споменах ако водата в реката не е голяма. На отвесните скали по левия й бряг е манастирският скален комплекс Владикин прозорец, за който хората казват, че е основан на място, където някога е имало богомили1 криещи се по пещерите.
цитирай
8. wonder - Не познавам Златната планина в З...
09.09.2018 19:16
planinitenabulgaria написа:
Не познавам Златната планина в Западните покрайнини. В Северната Крайна има 5 планини, там са оброците и скалните манастири. В Южната Крайна има 3 планини, но следи от древнохристиянска дейност, подобна на тази по нашите планини Манастирище и Малата планина почти няма, само останки от стари църкви.
Като турист, изминал за 10 години около 4000 км. по Западните покрайнини за мен представлява интерес Златната планина, за която не съм чувал. Части от 8-те големи планини носят местни имена на селата под тях, напр. Дукатска планина, която е част от Бясна Кобила, но и село Златно не съм срещал....
Понеже този блог е особено популярен, помествам една реклама в него:
По долината на р. Височица, където е и комплексът скални манастири Свети Петър и Павел и големият, наречен Владикин прозорец, между селата Ръсовци и Пъклещица има ждрело, което не е променяно от хората заради теснината. Римляните са направили два пътя от двете му страни високо над скалите и също не са го увредили. Тази красота днес е в състоянието, както е била сътворена от Първотвореца. По-несмелите туристи могат да я разгледат от горе, от римския път по десния й бряг по течението на реката, а по-смелите могат да преминат по скалната теснина между селата, които споменах ако водата в реката не е голяма. На отвесните скали по левия й бряг е манастирският скален комплекс Владикин прозорец, за който хората казват, че е основан на място, където някога е имало богомили1 криещи се по пещерите.


Говоря за Гребен планина, наричана Златната планина. Виж тук:

https://www/watch?v=HajtVhUEpz0
цитирай
9. planinitenabulgaria - Към Коментар №8:
09.09.2018 21:34
Гребен планина е една от любимите ми български планини. Тя е единят бряг на ждрелото на р. Ерма, съседната е Влашката планина. Наречена е така заради белите си зъбери над селата Искровци, и над Погановския манастир. Тя е изключително интересна и красива планина, чиято красота се вижда още от махала Врабча над Трън. Виждат се три прекрасни върхове по билото й, което разделя село Врачбча в две държави.
Изкачвал съм се от всички възможни места на тази планина, включително и от с. Искровци, където пътеката е неоткриваема между скалите. От долината на р. Ерма има римски път към тази планина, друг римски път има от с. Драговита. Изходните точки за посещение на планината са с. Драговита, на рида над което е седнал този младеж, село Петачинци, от където планината се изкачва с джип и от към България, с. Врабча, но там граничните полицаи малко арестуват. За туристите, посещаващи Погановския манастир с кола препоръчвам да се изкачат до с. Драговита /с колите си/ и от там по стар муждуселски път да се изкачат пеша на платото на планината, където има още една част от селото Драговита. Платото от всякъде е заградено с карстови скали с много пещери в тях. Да се изкачи човек на един от трите върха, които се виждат от България е преживяване, да се улучи Голямата бука - също, да се изкачи човек на скалите над с. Драговита и да се надвеси над ждрелото е за хора с по-здрави нерви.
Пожелавам Ти да упознаеш тази планина. Може да се спи в Погановския манастир, а за цялостното упознаване на планината са необходими поне 10 целодневни прехода.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: wonder
Категория: Изкуство
Прочетен: 8912834
Постинги: 2103
Коментари: 24925
Гласове: 143648
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031